• Deborah Seymus

Verliefd op een alcoholist.

Zeven jaar geleden werd ik smoorverliefd.

Hij zat aan de bar, met een glas whisky voor zich. Zijn werk zat er op en hij zou snel weer richting Nederland vertrekken. We kenden elkaar nog niet, maar daar zou die avond verandering in komen. De aantrekkingskracht was er even plots als de kennismaking. Een korte babbel, een sigaret en een intense kus. Meer was er niet nodig om de bar te verlaten, en hand in hand dollend, een hotel binnen te wandelen.

Ik was zelf ondertussen ook een stevige drinker geworden. Maar die nacht schrok ik toch wel van de hoeveelheden die naar binnen gegoten werden. Letterlijk.. goot. Bier, champagne, whisky,… het kon niet op. Ettelijke uren later lag hij laveloos in paniek op de badkamervloer. Ik kalmeerde hem en die nacht vreeën we alsof we elkaar al jaren kenden.

Surreëel staarde ik hem de volgende morgen aan. Hij sliep nog. Ik trippelde zachtjes op mijn tenen door de kamer, sprokkelde mijn kleren bijeen en verliet het hotel.

De manier van ontmoeting was zo speciaal dat ik het niet zag.Het leek een sprookje, maar eigenlijk stevende ik toen al af naar een duistere kant van mezelf. Het begon met zijn stem te verheffen wanneer hij had gedronken. Vaak nam hij zijn telefoon ook niet meer op. Hij riep en schreeuwde, huilde om zijn eigen gevecht. Wanneer ik bij hem was leek hij me niet te (h)erkennen. Soms lag hij tot 06 uur ‘s avonds in bed. Wanneer zijn roes verdween werd hij extreem paranoia en angstig. Hij duwde me weg, liet me niet meer toe. Ik zag langzaamaan mijn verliefdheid in woede overgaan, maar kon hem niet loslaten. Ik dronk zelf ook stevig, en dat werd  steeds meer en meer. De explosies tussen ons bleven komen. Vaak huilde ik mezelf in slaap, wat deed het pijn.

Later besefte ik dat hij ziek was. En dat, in het geval van alcohol, dat altijd zal blijven. Maar god, wat ben ik tegen veel onwetendheid opgebotst. Wat heb ik de alcohol zelf misbruikt.In mijn ogen kan er nooit genoeg preventie bestaan voor dit goedje en sta ik verbaasd te kijken in de supermarkt. De hoeveelheden en soorten die verkocht worden, het is niet meer bij te houden. Ik ben verre van een heilige en betrap mezelf af en toe ook op een kater.

Maar DAT? Nooit meer.

http://www.demorgen.be/opinie/geef-toe-dit-land-heeft-een-alcoholprobleem-bb85fe7b/

#alcoholisme #Journalistiek #verslaving

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven