• Deborah Seymus

Ik kook van woede, en daar is een schuldige voor.

Stel, je bent 26. En stel, je hebt je theorie al tot tweemaal toe behaald maar je moet nog steeds je rijbewijs halen. Gelukkig zie je dat je voorlopig rijbewijs nog steeds geldig is tot oktober 2017! Hoera!

Wacht even, vergeet niet.. we hebben het hier over België hé. Het land dat, met pracht en praal, trots bovenaan de lijst prijkt van des-te-ingewikkelder-des-te-beter.

Stel, je belt naar de rijschool met dat voorlopig rijbewijs om je 6 uur (verplicht na 2 x niet geslaagd te zijn) aan rijlessen in te plannen. Want, vrolijk als je nog bent op dat moment denk je: “Goh oké, kost wel wat geld maar dan haal ik toch eindelijk mijn rijbewijs.”

Goed. Allemaal goed. Deed ik dus. Braafjes legde ik mijn situatie uit, antwoordde op de vragen die de rijschool al acht jaar ter beschikking had zoals: adres, telefoonnummer (waarmee ik bel), geboortedatum- en plaats etc..

Maar al snel werd mijn humeur een beetje beïnvloed door de dame aan de telefoon. Dus: nogmaals, mijn voorlopig rijbewijs is geldig tot oktober 2017. Maaaar nee, het was niet mogelijk om mijn rijlessen in te plannen.

Excuseer, come again?

Wat blijkt? Mijn theorie was al verlopen. En ja voor de veiligheid van mezelf en de instructeur was dat toch wel belangrijk dat dat nog geldig was.

“Lees: wij willen dat jij nog extra geld daarin investeert dus terug opnieuw je theoretisch rijbewijs afleggen meiske”

Maar goed! Ik liet me niet doen. Netjes beantwoordde ik wat vragen op de site van de VAB en vertrok ik vol goede moed naar Geel. 33/50 was de uitslag. Grandioos gebuisd. Tijd dus om dat gedeelte op te frissen. Voor ik naar buiten liep werd ik even aan deze nota herinnerd: “Indien 2 x niet geslaagd voor het theoretisch rijbewijs verplicht 12 uur theorie-les bij de rijschool te volgen”

Say what?

Dus ik had nog maar één keer om dat theoretisch rijbewijs te halen, wat ik dan doodleuk kan inruilen voor een voorlopig rijbewijs… dat ik overigens al heb hé (niet vergeten!)

Vandaag was het weer zo ver. Theorie netjes bekeken, vragen beantwoord online. Ik was er klaar voor. Op naar Geel. Berta (knauwend op haar letterkoekjes) en Ernie maakten het nog even spannend door met mijn voorlopig rijbewijs weg te lopen, maar vijf minuten later mocht ik dan toch plaats nemen aan computer 8.

Ohja bijkomende nota: Berta vertelde me doodleuk dat ik mijn rijlessen gewoon kan doen zonder dat theoretisch rijbewijs hoor, alleen het examen niet. 

En het volgende wat ik hier schrijf is echt gebeurd. Tijdens mijn examen zat ik aan vraag 21 ongeveer. Een heel simpele: “Mag je inhalen op een verhoogde inrichting?” NEE, uiteraard niet. Dus ik druk op de knop “NEE” en “VOLGENDE”… En WAT zie ik daar ineens in mijn ooghoek? Dat klote-aangekruiste-hokje verschuift ineens naar “JA”! Recht voor mijn eigen ogen! Ik geloof dat ik die computer door elkaar rammelde en daarmee ophield omdat ik een kwaaie blik van Berta richting mij kreeg (en bijna wat letterkoekjes op m’n snoet).

Ik bedacht mezelf: “Stel je voor Deborah, stel je eens voor dat je door die vraag 40/50 behaald en dus net niet geslaagd bent.”

Haha, en wat denken jullie? Ja hoor! Ik mag 12 uur verplichte theorie-lessen gaan volgen tussen 18-jarigen terwijl ik mijn theoretisch rijbewijs al tot tweemaal toe gehaald heb. Ik moet €115 euro betalen voor theorie-lessen door een technisch probleem met een computer.

En weet je wat Berta en Ernie zeiden: “Hé wat raar, ja dat kan gebeuren hé…”

Ik geloof dat IS hun doelwit moet aanpassen, en ik geloof dat ik ze wel een goeie tip kan geven. Ik begreep ook ineens waarom Berta en Ernie achter glas zaten, in hun kooi. Sorry, ik ga buiten wel even op bomen slaan. Strak plan hoor, Ben Weyts, om de reglementering aan te passen omtrent het rij-examen. Zorg je dan ook voor werkende computers?!

Bron: http://newsmonkey.be/article/69387

#benweyts #mobiliteit #geel #rijbewijs #examencentrum

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Iets meer dan een jaar geleden schreeuwden alle kranten moord en brand om Aylan, het Syriche jongetje van drie, die verdronk tijdens de oversteek naar het Griekse eiland Kos. Schandalig vonden we het