• Deborah Seymus

Evolving story 3 (vervolg)

Het Zwitserse openbaar ministerie heeft vandaag in een persbericht bevestigd dat vrijdag twee mensen van Syrische origine zijn opgepakt in het kader van een onderzoek naar de terreurdreiging. De twee worden verdacht van “het fabriceren, verbergen en vervoeren van explosieven of giftig gas”, en het schenden van de Zwitserse wet die groeperingen als al-Qaida, Islamitische Staat en verwante organisaties verbiedt.

Verschillende Zwitserse media hadden gisteren al aangekondigd dat in de regio rond Genève twee mensen waren opgepakt en dat in hun auto sporen van explosieven gevonden werden.Om 17 uur houdt het openbaar ministerie van het kanton Genève een persconferentie over het onderzoek dat donderdag geopend werd, toen in het kanton het terreurniveau opgetrokken werd naar 3 (op een schaal van 5).

In het persbericht schrijft het Zwitserse openbaar ministerie verder nog dat “een tweede strafonderzoek geopend is op basis van de terreurdreiging in de regio van Genève”. Het is in die context dat twee mensen werden opgepakt.

Verdere info wilde het openbaar ministerie niet kwijt.

Bron: De Morgen 12/12/15

2 keer bekeken0 reacties