• Deborah Seymus

Concurrentie gespot voor Netflix

Als Netflix-liefhebber kan ik uren besteden aan het bekijken van series en films  via de  aangeboden online streamingdienst. Helaas heb ik daar weinig tijd voor en beperk ik mezelf tot af en toe een aflevering of film mee te pikken. Maar ik heb zo’n vermoeden dat daar verandering in gaat komen. Sinds gisteren is bekend geraakt dat Netflix er een nieuwe concurrent bij heeft. Amazon introduceerde namelijk zijn streamingdienst Prime Video. Waar Netflix vroeger al eens opbotste tegen een concurrent is de strijd nu echt begonnen.

Wat kost het?

Prime Video is beschikbaar in meer dan 200 landen, waaronder ook België en Nederland. Er werd al maanden over de nieuwe concurrent van Netflix gespeculeerd, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Een Prime Video-abonnement is iets goedkoper dan een Netflix-abonnement. Voor 5,99 euro per maand krijg je toegang tot het hele aanbod aan films en series, waar Netflix 7,99 euro per maand kost. Amazon Prime Video is een week gratis uit te proberen en kost daarna de eerste zes maanden slechts 2,99 euro.

Beschikbaar op web en app

Zodra je een abonnement hebt afgesloten  kun je de series en films van Amazon Prime Video bekijken via je browser, als ook via apps voor Android, iOS, Windows 10, smart-tv’s en spelcomputers. Je kunt daarbij op drie apparaten tegelijkertijd kijken en je hebt de optie om de content te downloaden voor offline gebruik. Sinds kort biedt Netflix die mogelijkheid ook aan.

Betaling en account

Inloggen gaat aan de hand van een Amazon-account.  Aan dat account moet vervolgens een creditcard gekoppeld zijn. Netflix biedt wat dat betreft bredere betaalmogelijkheden aan, zoals ondersteuning voor iDEAL.

Concurrentiestrijd

Tussen Amazon en Netflix draait de strijd nu vooral om films en series die wél bij de ene partij te zien zijn, maar niet bij de andere. Zo heeft Netflix House of Cards en Orange is the New Black voor zichzelf, terwijl The Grand Tour  alleen bij Amazon Prime Video te zien is.

#amazon #concurrentie #netflix #nieuws

2 weergaven0 opmerkingen