• Deborah Seymus

Afscheid van daten (in Antwerpen)


Los te laten van de eeuwige drang naar een partner waar ik alles mee kan delen. Los te laten van de angst om alleen te zijn (en te blijven).

Na een relatie waarin ik mijn hart en verstand nog maar eens verloor en ik met schade en schande schoorvoetend moest toegeven dat hij niet zou veranderen voor mij, besloot ik dat het genoeg was. Ik gaf op. Ik liet mezelf te lang in de waan dat het oké was om in een live versie van 50 shades of grey te kunnen fungeren. Ik was zelfs bijna bereid om mijn kinderwens op te bergen voor deze man.

De ruzies die we hadden waren intens, net zoals de momenten waar in we het goed maakten. En dat liet me blijven vechten, blijven geloven dat hij op een dag echt voor me zou kiezen zoals ik wou. En met die laatste woorden nam ik mezelf beet: “zoals ik wou”. Ik heb helemaal niets te willen. Iemand kiest voor mij of net helemaal niet. En dat gebeurt vanzelf, daar hoor je niet aan te wrikken en te wroeten. Daar hoef je niet eindeloos lang voor op te blijven ‘s nachts, hopende dat hij deze keer je smeekbedes om je te begrijpen ook effectief kan begrijpen. Want dat was het in zijn geval, onkunde. Nieuw in de wereld van gevoelens en psychologische processen liet ik hem toe en leerde ik hem zichzelf kennen. En daar zal hij nog ettelijke jaren zoet mee zijn.

Dus ik nam afscheid. Zonder ruzie, zonder drama en ik koos voor mezelf. Ik koos er bewust voor om alleen te zijn. En dat ga ik eens een lange tijd uit proberen. Ik ben op van te geven aan een ander, te smachten naar voeding die mijn hart niet krijgt. Terwijl de bron van die voeding eigenlijk heel simpel te vinden is: in mezelf.

Zoals het alom gekende gezegde schrijft:

“Pas wanneer men één is met zichzelf kan men liefde geven en ontvangen”

Een makkelijke keuze is het niet. Ook ik verlang naar die ene grote liefde, en denk telkens hem gevonden te hebben, romantische ziel die ik ben. Maar diep vanbinnen weet ik het wel. Die grote liefde, dat ben ik zelf. En daar mag het komende jaar nog stevig aan gewerkt worden.

#lovestory #daten #afscheid #love #newchapter

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven