• Deborah Seymus

3: Treffende gelijkenissen: ‘t openbaar vervoer en dieven

Ik moest van het weekend even naar de stad.

Gewoon om dingetjes te halen zoals shampoo, tampons, gel voor meneer-chef weetjewel.. Maar het regende, dus ik besloot om niet met de fiets te gaan maar van het openbaar vervoer gebruik te maken. Gezien ik in het centrum van Antwerpen woon had ik zelfs nog een keuze tussen twee verschillende vervoersmiddelen. De tram en de bus. I’m such a lucky bird.

Ik besloot de bus te nemen, de tram is namelijk nog een eindje lopen. Bleek dat toch niet zo’n goed idee te zijn zeg, dat openbaar vervoer. Gek hé? Ik heb namelijk 36(!!!) minuten mogen wachten in de stromende regen op mijn bus. Lopend doe je er ongeveer een 20 minuutjes over.

Maar je kent het, als je eenmaal dan toch hebt besloten om die bus te nemen dan ga je die ook nemen. En je wacht, en wacht, eeeen ja daar kwam er toch ineens eentje aan! Ik werd blij als een kleuter en rende er in volle vaart op af. Door de plassen regen, over de stoep (en half over de straat), boeide me allemaal niet want: IK HAD EEN BUS! Terwijl ik zo aan het rennen was besloot ik toch maar even op te kijken en zag ik het lelijkste getal dat ik in m’n leven al had gezien. 34. Wat 34 dacht ik? Ik moet de 17 hebben! De 17!!!

En die kwam uiteindelijk ook opdagen hoor. 31 minuten later dan afgesproken met zijn bijbehorende buspaal. Heel wat minder euforisch nu, slenterde ik er naartoe en vroeg wat een enkeltje naar het stadscentrum kostte. Ik denk dat ik een antwoord van een euro of zo verwachtte en toen de buschauffeur me dan ook snibbig om 2,5 euro vroeg staarde ik hem met open mond aan. Zeker wel zo’n 4 minuten. Vond ie niet zo leuk geloof ik.

Na te betalen met alle rooie centjes die ik kon vinden kwamen we aan mijn eindhalte aan. Ik moest nog een stukje wandelen en ging eens nadenken. 2,5 euro per rit. Da’s flink duur. Stel dat je dat ritje 5 x op een week heen en terug doet voor je werk ben je 25 euro kwijt! Beter aan abonnement aanschaffen dan.

En laat ik dat laatste nou net niet gedacht hebben WANT hier is het ultieme bewijs dat De Lijn dikke geldklopperij is en zwartrijden vooral moet aangemoedigd worden.

Dus, mijnheer de directeur van De Lijn: zolang uw bussen niet op tijd komen, u onvriendelijke chauffeurs levert die van u belachelijk hoge bedragen moeten eisen van hun passagiers, niet kijkt naar orde en netheid en geen rekening houdt met piek- en daalmomenten betaal ik helemaal nergens meer voor!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Iets meer dan een jaar geleden schreeuwden alle kranten moord en brand om Aylan, het Syriche jongetje van drie, die verdronk tijdens de oversteek naar het Griekse eiland Kos. Schandalig vonden we het